-
ДАЙДЖЕСТ тижня української мови та літератури
Відповідно до плану роботи закладу освіти та методичної комісії на 2023 – 2024 н. р. в період з 04 по 08 березня 2024 року проведено Тиждень української мови та літератури з метою підвищення загальної освіченості учнів, сприяння всебічному розвитку, духовному збагаченню, становленню й самореалізації особистості, виховання національно свідомого громадянина України. Викладачками Наталією КОМАР, Іриною САКОВЕЦЬ розроблено план проведення тижня, до якого включені заходи з української мови та літератури. Робота тижня була спланована так, щоб заходи були цікавими, пізнавальними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку. В період роботи тижня викладачі провели ряд змістовних заходів, а саме: проект «Мова ДНК нації», де учні отримали більше інформації про особливості вживання української мови: як правильно ставити…
-
ДАЙДЖЕСТ тижня природничих дисциплін
Відповідно до плану роботи закладу освіти та методичної комісії на 2023 – 2024 н. р. в період з 12 по 16 лютого проведено тиждень природничих дисциплін з метою підвищення інтересу учнів до вивчення предметів природничо-математичного циклу, формуванням позитивних емоцій, збагачення світогляду, винахідливості та зацікавленості новими знаннями. Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності викладачів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку здобувачів освіти. Предметний тиждень розпочався 12 лютого з демонстрації цікавинок з географії, які підібрала та ознайомила учнів навчальних груп Надія БОРОВИК. У дітей була можливість більше дізнатися про цікаві географічні об’єкти Полісся, українських Карпат та світові материки. У вівторок, 13 лютого, викладачками біології Аллою БОЛДИШЕВОЮ…
-
ДАЙДЖЕСТ тижня інформатики
У програмі тижня були заплановані та проведені наступні заходи: Всі заходи, проведені під час Тижня інформатики, були спрямовані на розвиток творчої фантазії учнів, їх логічного мислення, вміння орієнтуватися в інформаційному просторі, формування обов’язковості, відповідальності, креативності. Актуальність проведення Тижня інформатики полягає в тому, що дані заходи вдало поєднують ігрові і навчальні моменти, показують значущість і роль інформатики в сучасному динамічному суспільстві. Отож, у Вищому професійному училищі № 29 смт Володимирець, 05.02.2024 року відбулось відкриття Тижня інформатики, що супроводжувалось хіт-парадом стінгазет до Дня безпечного інтернету, онлайн-конкурс «Цифрова грамотність» та «Безпека в інтернеті». 06.02.2024, в холі закладу освіти відбувалася демонстрація презентації на тему: «День безпечного Інтернету», онлайн-конкурс «Основи кібербезпеки», у…
-
ДАЙДЖЕСТ Тижня суспільних та економічних дисциплін з 04 по 08 грудня 2023 року
Відповідно до річного плану роботи ВПУ № 29 на 2023-24 навчальний рік з 04 по 08 грудня 2023 року проходив Тиждень суспільних та економічних дисциплін. Проведення предметного тижня є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення предметів, стимулювання творчої активності учнів. До проведення тижня були залучені Наталія ГУЗОВАТА, Лариса ДОБРИНСЬКА, Оксана ХРИСТЯНОВИЧ та учні навчальних груп. Викладачами були підготовлені та проведені низка цікавих та пізнавальних заходів а саме: у понеділок, 4 грудня 2023 р., з метою поглиблення знань про народні звичаї, побут, традиції жителів поліського краю була проведена екскурсія до музею «Українська світлиця» для учнів групи №13/Іс. Викладачка Наталія ГУЗОВАТА ознайомила відвідувачів з будівельними матеріалами, традиціями будівництва будинків, повір’ями,…
-
Майстер-клас
Майстер-клас для учнів Володимирецького ліцею №2. Восьмого грудня у кухні-лабораторії ВПУ №29 селища Володимирець відбувся майстер-клас для учнів четвертого класу Володимирецького ліцею №2. Майстрині виробничого навчання Юлія Данечкіна та Тетяна Мороченець організували для вісімнадцяти дітей майстер-клас «Піца». Налаштовані на роботу дітвора завзято взялася до приготування піци по-поліські. Між дітьми та майстринями одразу виникла дружня атмосфера і упродовж заходу усі із задоволенням працювали. Загортали сирний бортик, начиняли, випікали та куштували. А головне – це робилось із любовʼю. В очікуванні на запашні піци дітвора із виховательками грали у різноманітні ігри. Цей захід став повчальним не тільки для школярів, а й для Тетяни та Юлі. Адже, виховательки і діти поділилися власними методами колективної…
-
ДАЙДЖЕСТ ТИЖНІВ ЗА ПРОФЕСІЄЮ «КУХАР, КОНДИТЕР»
20.11. 23 року майстринею виробничого навчання Світланою ДЕМ’ЯНЧУК проведено позакласний захід «Вечір кіно. Школа шоколаду» 21.11.23 року викладачка Оксана ТОКАРСЬКА провела відкритий урок у групі №12/Іс з технології приготування їжі з основами товарознавства на тему «Механічна кулінарна обробка риби для фарширування. Технологія приготування рибної січеної маси і напівфабрикатів з неї. Нерибні продукти моря: види, хімічний склад, механічна кулінарна обробка». Урок проведено з використанням інтерактивних технологій. Особливо активно здобувачі освіти працювали виконуючи вправи на платформі LearningApps та показали хороші результати. 23.11.23 Відкритий урок виробничого навчання у групі 18/Іт на тему «Приготування страв з макаронних виробів». Майстриня виробничого навчання Тетяна МОРОЧЕНЕЦЬ 24.11.23 майстриня виробничого навчання Людмила ВОЙТОВИЧ організувала та провела вікторину…
-
Перші страви народів світу
Борщ – основна перша страва української кухні. Завдяки своїм оригінальнимсмаковим якостям він став відомим у всьому світі. Подають цю страву зтрадиційними українськими пампушками, котрі підкреслюють смак основноїстрави. А якими першими стравами смакують жителі інших країн світу?Перлина грузинської кухні. Так ще часто називають суп харчо. Назва йогоперекладається як «суп з яловичини». Основа супу має бути обов’язковокислою. З цією метою грузини використовують сливи-ткемалі або кизил. Окрімтого, в страву додають грецькі горіхи, без котрих в цій сонячній країні необходиться практично жодна страва. Не забувають і про часник, пряні трави,зелень. Всі ці інгредієнти роблять харчо гострим, наваристим та пряним.Французький гастрономічний тренд. Франція відома своїми вишуканимисирами. Не дивно, що їх використовують для приготування багатьох стравнаціональної…
-
Пам’ять про жертв голодомору!
Пам’ятайте про жертв голодомору! Підтримуйте тих, хто бореться за Україну! «Хто відповість, скажіть, за той терор, За те ганебне збочення й жахіття, За геноцид минулого століття, За той лихий, страшний голодомор? І знову смерть посіяли кати, І знову геноцид, і знов наруга. Танцює на людських кістках катюга Й відходять українці в засвіти…» Наталія Кузьмічова У 1932–1933 роках комуністичний тоталітарний режим вчинив злочин геноциду проти Українського народу. Сьогодні його спадкоємець – рашистський режим прагне знову вчинити на українській землі геноцид. Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову – знищити українську націю як таку. Для цього окупанти масово вбивають…
-
Тиждень кулінарної майстерності продовжується!
Вміло готували, а також вміло подавали перші страви учні групи №4/ІІІс в кухні-лабораторії на уроці виробничого навчання. Спостерігати було дуже захопливо!
-